Laserprinter kleur

eder huishouden of bedrijf kan tegenwoordig niet meer zonder een printer. Een laserprinter kleur is dan ook de ideale optie. Deze printer is zeer zuinig en print de blaadjes ook nog eens in kleur uit. Uiteraard stimuleren we het om zo min mogelijk printjes te maken, maar soms is het toch handiger om iets op papier te hebben staan. Dit leest in de regel vaak iets makkelijker en geeft je een beter overzicht. Daarom is het des te belangrijker om gebruik te maken van een goede printer van hoge kwaliteit.

Ruime keuze aan laserprinters in kleur

Er zijn op het internet vele verschillende printers te koop. Denk eens aan de grote printers voor op het kantoor of een kleine compacte variant die je goed thuis kan gebruiken of voor op je thuiskantoor. Met de laserprinter kleur kan je niet alleen printen, maar vaak ook kopieën maken en scans maken. Het is erg handig als een printer al deze drie functies heeft. Daarnaast zien we ook dat sommige printers nog steeds met een fax functie worden uitgevoerd. Dit zien we steeds minder, aangezien het versturen van faxen vrijwel niet meer wordt gedaan.

Professionele laserprinters voor op kantoor

Als je opzoek bent naar een laserprinter kleur voor op kantoor, dan kom je al snel uit bij de grotere varianten. De grotere printers zijn vaak voorzien van verschillende lades, zodat je niet steeds het papier hoeft toe te voegen. Ook is het een groot voordeel als je in A3 kan printen. Zeker als het gaat om tekeningen, dan is een A3 printer erg handig. Door voor de optie kleur te kiezen, kan je alles nog beter kenbaar maken op papier.

De voordelen van een laserprinter

Laserprinters hebben verschillende voordelen. Zo zal de toner veel minder snel verstopt raken in vergelijking met een inktjet printer. Ook verbruikt de laserprinter een stuk minder, waardoor je de toner een stuk minder snel hoeft te vervangen. Dit zijn natuurlijk allemaal bijkomstige voordelen, daarnaast zal het je op den duur geld schelen. Als je veel gebruik maakt van de printer, dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een laser variant. Uiteraard is er altijd nog kwaliteitsverschil te vinden tussen de verschillende modellen. Zo print de een bijvoorbeeld heel scherp, terwijl je met het andere model zelfs foto’s kan printen op speciaal printpapier.

Laserprinter met of zonder wifi?

Veel printers zijn tegenwoordig voorzien van een Wifi functie. Dit kost tegenwoordig enkele tientjes meer, maar je hebt er wel een groot plezier van. Zo hoef je de printer niet meer aan te sluiten op het netwerk of je eigen computer. Met een druk op de knop wordt jouw document naar de laserprinter gestuurd en hoef je alleen nog maar de blaadjes van de printer te halen. Door gebruik te maken van een printer met Wifi kan het gehele kantoor op elk gewenst tijdstip een opdracht versturen.

Is een laserprinter hetzelfde als een LED printer?

Een laserprinter is niet hetzelfde als een LED printer. De LED printer is de laatste tijd wat meer in opkomst, maar staat in vergelijking nog wel in de kinderschoenen. Op dit moment is het kwaliteitsverschil nog niet zo groot, maar vaak zijn dit wel de kosten. Uiteraard zijn er wel enkele grote verschillen, maar als je een printer zoekt dan is de laserprinter op dit moment zeker een goede keuze. Vergelijk de verschillende modellen op eerdergenoemde website en besluit een nieuwe aan te schaffen. Een goede printer is niet meer weg te denken uit ieder huishouden en zeker niet uit een kantoor. Zonder printers is het dagelijks werk een stuk lastiger geworden. Een laserprinter hoeft ook niet duur te zijn, want je hebt zowel grote als kleine modellen op de markt.