slim

De transitie richting digitaal onderwijs zet door

Computers zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs. Zonder een betrouwbare internetverbinding begin je een studie met een enorme achterstand. Voor de communicatie met onderwijsinstellingen is digitaal contact de standaard geworden. Hetzelfde geldt voor het opzoeken van informatie, het delen van lesmateriaal en het inleveren van opdrachten. Kortom, zonder laptop maak je eigenlijk geen kans om je studie succesvol af te ronden.

Techniek verbetert de kwaliteit van het onderwijs

Er bestaat geen twijfel dat digitalisering tot beter onderwijs heeft geleid. Alleen al de snelheid waarmee informatie over de hele wereld gedeeld kan worden is een verademing. Je leest vandaag bijvoorbeeld een artikel over een revolutionair onderzoek dat gisteren aan de andere kant van de wereld geschreven is. Denk daarnaast aan software waarmee studenten ingewikkelde materie leren begrijpen. In een virtuele omgeving sleutelen ze op een veilige manier aan projecten. Verder is het bijvoorbeeld mogelijk om een menselijke cel of een molecuul 3D weer te geven voor een veel completer beeld. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. In de komende jaren zet de digitale revolutie in het onderwijs zich alleen maar verder voort.

Studieboeken zijn op termijn duurder dan een laptop

Er is weleens kritiek op het feit dat studenten en scholieren een eigen laptop nodig hebben. Het zou ten nadele zijn van gezinnen met lage inkomens. Op zich valt hier best wat voor te zeggen. Aangezien een laptop initieel een behoorlijke investering is. Maar bedenk wel dat ze langer meegaan dan studieboeken. Bovendien zijn die vaak ook erg duur en dienen studenten ieder jaar nieuwe te kopen.

Kies de beste laptop voor jouw studie uit

Door de beste deals uit te kiezen bespaar je flink op je laptop. Zonder dat je in hoeft te leveren op prestaties. Onderling zit er behoorlijk veel onderscheid tussen verschillende laptops. Daarom is het soms lastig om een keuze te maken. Bekijk dan de top 10 beste laptops zodat je de beste deals op een rij hebt staan. Begin je studie goed voorbereid met de beste hulpmiddelen zodat je een vliegende start maakt.