Financiering

Op zoek naar een bedrijfsfinanciering? Denk dan ook zeker aan de online mogelijkheden!

Om jouw onderneming net dat duwtje in de goede richting te geven kan het voorkomen dat je een bedrijfsfinanciering nodig hebt. Dit kan zijn om bepaalde schaalvoordelen te bereiken of om rendement te maken op jouw belegging in een bedrijfspand. Waar je vroeger voor bedrijfsfinancieringen grotendeels afhankelijk was van de bank, is dit anno 2021 allang niet meer zo. Met de transitie naar online zijn er namelijk tal van financieringsmogelijkheden bijgekomen. Omdat deze bij veel ondernemers nog vrij onbekend zijn, vertellen we je in deze blog meer in de nieuwe online vormen van bedrijfsfinanciering!

Financieringspartijen

Het financieringsproces via een bank kan ontzettend lang duren. Dit is dan ook de reden dat diverse financieringspartijen in dit ‘gat’ in de markt gesprongen zijn. Door je vastgoed hypotheek niet bij de bank, maar via een partij als Benkey af te sluiten kun je hier niet alleen moeite, maar ook heel veel tijd mee besparen. Daarnaast is het concept voor de vermogenden ook nog eens interessant. Voor de vermogenden is het namelijk een mooie manier van beleggen. Ze maken namelijk mooie rendementen en kunnen een andere onderneming écht verder helpen. Daarnaast verloopt het proces bij deze financieringspartijen vaak gemakkelijker dan bij de traditionele banken. Bij een bank krijg je bijvoorbeeld niet zomaar meer een verhuurhypotheek tegen gunstige LTV’s, terwijl dit bij deze financieringspartijen geen probleem is!

Crowdfunding

In crowdfunding gaat het over het algemeen om kleinere bedragen dan waar je voor zou aankloppen bij een financieringspartij. Dit betekent uiteraard niet dat crowdfunding minder impactvol kan zijn voor ondernemers die op zoek zijn naar een financiering. Door je bedrijf of bedrijfsidee te pitchen op een crowdfundingplatform kun je de bezoekers van dit platform overtuigen om in jouw idee te investeren. Je kunt je project zo uploaden en promoten op een van de bekende platforms. Wanneer jouw project een beetje onder de aandacht komt, kun je maar zo duizenden, misschien wel tienduizenden euro’s ophalen. Door de financiering van velen te bundelen kun jij zo je startkapitaal verzamelen!