Op zoek naar een leuke first-person shooter? Dit zijn je opties!

De eerste first-person shooter kwam in 1991 op de markt en dit bleek al snel een groot succes. Vele gamedesign bedrijven volgden snel en anno 2021 zijn de first-person shooters dan ook niet meer weg te denken uit het gamelandschap. Het unieke van first-person shooters is dat het net lijkt alsof jij de persoon bent die het wapen in de hand heeft. Op het beeldscherm zijn dan ook vaak twee handen, een stukje armen en het wapen van keuze zichtbaar. Omdat er anno 2021 zo ontzettend veel opties zijn als het gaat om first-person shooters is het vaak lastig om een keuze te maken. Daarom lichten we in deze blog enkele unieke en mooie first-person shooters toe die je zeker moet meenemen in je keuze!

Krunker.io

Krunker.io zal misschien niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar het zal niet lang meer duren totdat iedereen bekend is met deze online first-person shooter. Deze is namelijk gratis en kan direct in de browser gespeeld kan worden. Hierdoor wint het spel in rap tempo aan populariteit. Doordat het spel volledig geanimeerd is, zie je geen hevige bloedbaden en is het spel dan ook toegankelijk voor alle leeftijden. Het spel is inmiddels dan ook dusdanig populair dat er grootschalige toernooien worden georganiseerd. Zo is er in november 2020 een toernooi georganiseerd waar de winnaar maar liefst 4.000 dollar kon bijschrijven! Klik hier voor meer informatie over Krunker.io als je geïnteresseerd bent geraakt in het spel! 

Call of Duty

Call of Duty is misschien wel het bekendste schietspel ooit. Het kan gespeeld worden op telefoon, console of PC en is al jarenlang wereldwijd de meest verkochte first-person shooter. Het grootste verschil tussen spellen als Call of Duty en bijvoorbeeld Krunker.io is dat men een hele andere doelgroep probeert aan te spreken. In Call of Duty zijn de graphics dusdanig kwalitatief dat het bijna op de echte wereld begint te lijken. Nu is dit in sommige gevallen precies wat een gamer probeert na te streven, maar de andere gamer vindt het juist fijn als het ‘geweld stuk’ in het spel minder visueel is.