Hoe werkt een alarmsysteem?

Kijk maar eens een video op YouTube met daarop een introductie van een alarmsysteem, pakweg vijftien jaar geleden. Het was destijds verbluffend om te zien dat na het openen van een deur een geweldig kabaal te horen was en er een potsierlijke zwaailamp in werking werd gezet. Het was opzienbarend destijds. Kijken we naar de huidige alarmsystemen, dan zien we dat nu sprake is van zeer geavanceerde alarmsystemen, systemen die optimale veiligheid garanderen. Laten we eens kijken naar de technieken die gebruikt worden bij een Ajax alarmsysteem bijvoorbeeld.

De StarterKit speelt een centrale rol binnen de Ajax alarmsystemen

Het genoemde alarmsysteem is geavanceerd en modern, draadloos en uitermate betrouwbaar. In de kern is het bij deze aanbieder zo dat zeer gevoelige sensoren deuren en activiteiten binnen en buiten besturen en waarbij een krachtige hub zorgt voor verbinding met de buitenwereld. Ajax werkt met verschillende soorten sensoren en de StarterKit speelt steeds de centrale rol bij de verschillende alarmsystemen.

Ajax ontwikkelde de Juwellery technologie voor alarmsystemen

Toch speelt vooral de Juwellery technologie de belangrijkste rol bij dit alarmsysteem. Ajax ontwikkelde een draadloze technologie, minstens zo betrouwbaar als een bekabelde uitvoering. Het bereik tussen de detectoren en de concentrator is maximaal tweeduizend meter in de open ruimte wanneer gebruik gemaakt wordt van deze technologie. Het draadloze signaal wordt gecodeerd en als het signaal wordt geschonden, wordt de frequentie gewijzigd en daar krijg je uiteraard een melding van. In het geval het signaal helemaal wegvalt, dan wordt je door een algoritme dat ‘DeliveryAnyway’ genoemd wordt alsnog gewaarschuwd.

Het wifi netwerk blinkt niet uit in veiligheid

Bij Ajax weet men dat een wifi netwerk niet uitblinkt in veiligheid. Een dergelijke verbinding is dan ook niet geschikt voor een draadloos alarmsysteem. Om die reden heeft Ajax dus Jewellery ontwikkeld. Het geeft steeds de maximale veiligheid voor onderlinge verbindingen tussen de verschillende componenten. Ook nu blijft binnen dit Ajax alarmsysteem de StarterKit de centrale rol spelen. Vandaar uit kun je met deze aanbieder je pand op perfecte wijze beveiligen. Met Jewellery biedt Ajax een werkelijk verbluffend staaltje technologie.

Hikvision biedt wat betreft de technologie het neusje van de zalm

Er zijn ook mensen die werken met een camera. Wil je op het gebied van technologie dan het neusje van de zalm, dan is het niet onverstandig om te kiezen voor een Hikvision camera. Het zou van weinig respect getuigen om de technologie die een dergelijke camera je kan bieden te vergelijken met ongeacht welke andere camera. De camera’s houden rekening met veranderende lichtomstandigheden, is in staat om zeer grote gebieden te dekken en weten als geen ander detail vast te leggen. De camera zit vol technologie. Wat dacht je van Deep Learning bijvoorbeeld, waardoor het beveiligingssysteem intelligent wordt. Bij weinig licht heb je met deze camera en met dank aan ColorVu en DarkFighterX technologie toch goede beeldvorming.

Nooit sprake van een beperkte resolutie of haperende video’s

Dat is echter nog niet alles. De Hikvision camera biedt HD en stabiele beeldvorming waardoor nooit sprake is van een beperkte resolutie en bij deze camera bestaat het fenomeen haperende video niet omdat gebruik gemaakt wordt van 4K en Smooth Streaming technologie. Verder beschikt de camera nog over een technologie als thermische beeldvorming, waarmee de bewaking van de open ruimte gewaarborgd is.

Meest trots op de IVaaS Technology

Bij Hikvision is men echter wellicht nog het meest trots op de indringers verificatie as a service. Dit staat voor het verifiëren van alarmen met realtime video op het moment dat sprake is van een incident. Deze IVaaS Technology is in staat om eerder gescheiden CCTV en inbraakalarmsystemen aan elkaar te koppelen, en dat in één platform. Het systeem stuurt een 7 seconden durende videoclip via e-mail of WhatsApp als sprake is van alarm, een 5 seconden beeldmateriaal pre alarm en een 2 seconden post alarm. Deze speciale techniek kan live videostreams rechtstreeks extraheren uit het alarm bedieningspaneel, waarmee de camera’s in verbinding staan.