Hoe ontwerp je wegwerp koffiebekers?

Koffiebekers zijn gemakkelijk zelf te ontwerpen. Het wandelende reclamebord van iedere onderneming en inzetbaar voor allerlei doeleinden. Bedrijven zetten er een specifieke boodschap op of slechts het bedrijfslogo. Wil je zelf een koffiebeker ontwerpen? Dit kan vaak al vanaf zo’n 5.000 stuks. De bekers zijn meestal gemaakt op Nederlandse bodem.

Koffiebekers met eigen logo, tekst of foto?

Een inspirerende tekst, een aanftrekkelijke visualisatie of toch gewoon het eigen logo? Ga voor een full colour bedrukking of bedrukking met minder kleuren, dit is vaak iets voordeliger en sneller te fabriceren.

Zelf ontwerpen of laten doen door grafisch ontwerper?

Een grafisch ontwerp is zelf te maken. Belangrijk is om rekening te houden met de eisen die een producent heeft. Door de specificatites op de juiste manier over te nemen, zoals kleurgebruik en marges, is het mogelijk om foutloos te bedrukken. Laat je dit door een grafisch ontwerper doen? Dan is de kans op fouten een stuk kleiner. Laat je dit door de grafisch ontwerper van de producent doen? Dan is de kans dat het in één keer lukt thet grootst.

Binnen welke termijn is mijn bestelling te verwachten?

Het ontwerpen van bekers is iets dat je zelf kunt doen of een taak om over te laten aan een grafisch ontwerper. Vervolgens stuur je de bestelling door en laat je het ontwerp maken. De meeste bedrijven bedrukken al binnen 15 werkdagen, met een beetje spoed is het zelfs mogelijk om koffiebekers binnen 5 werkdagen te bedrukken.

Koffiebekers inzamelen en laten recyclen

Zijn herbruikbare bekers slecht voor het milieu? In principe niet. Mits je de bekers laat recyclen. Zo is het karton weer voor andere producten te gebruiken. Afvalbedrijven halen de koffiebekers vaak apart op en maken er pulp van. Kies bij voorkeur voor bekertjes van FSC-karton met een coating van natuurlijk materiaal zoals rietsuiker. Zo is dit laagje op een eenvoudige manier te vergisten en is het karton daarna te verwerken voor recycling. Kijk bij de leverancier na welk materiaal er gebruikt wordt en wat zij adviseren om met de gebruikte koffiebekers te doen.