overheaddeu

De voordelen van een overheaddeur

Bent u voor uw bedrijf op zoek naar een nieuwe deur voor uw bedrijfspand? De meest gebruikte deur in bedrijfspanden is de overheaddeur. Maar wat is er allemaal mogelijk met een overheaddeur en wat zijn precies de voordelen van deze soort deuren?

Een veelzijdige bedrijfsdeur
Bij het kiezen van een geschikte bedrijfsdeur heeft u natuurlijk wensen en eisen ten aanzien van uitstraling, gebruiksgemak enzovoort. Zo moet een bedrijfsdeur niet alleen maar duurzaam en veilig zijn, maar ook goed aansluiten op de dagelijkse activiteiten van uw bedrijf. Een overheaddeur is een veelzijdige deur die al snel naar voren komt als een uitstekende keuze. Hij voldoet aan alle vereisten en biedt daarnaast meerdere voordelen ten opzichte van andere soorten bedrijfsdeuren.

Wat zijn de kenmerken van een ideale bedrijfsdeur?
Er zijn meerdere kenmerken waar een bedrijfsdeur aan moet voldoen. Overheaddeuren zijn deuren die bij uitstek aan al deze voorwaarden tegemoet komen.

  • Duurzaamheid en Veiligheid: een goede bedrijfsdeur moet bestand zijn tegen zware belasting en de weerelementen. Daarbij moet het ook interne veiligheid en beveiliging waarborgen. Overheaddeuren worden gemaakt van robuuste materialen, zoals staal en aluminium, wat niet alleen zorgt voor duurzaamheid, maar ook bescherming biedt tegen inbraak en vandalisme.
  • Ruimtebesparing: overheaddeuren gaan verticaal omhoog open en nemen zo geen vloerruimte in. Dit is ideaal voor bedrijven die met beperkte ruimte in het bedrijfspand te maken hebben.
  • Efficiënte Bediening: een bedrijfsdeur moet makkelijk open en dicht te maken zijn. Bij voorkeur moet het ook mogelijk zijn om deze deuren op afstand te bedienen. Overheaddeuren kunnen handmatig of automatisch worden bediend. Ze zijn voorzien van elektrische aandrijvingen, afstandsbedieningen en sensoren, voor makkelijke, veilige toegang.
  • Snelle Toegang: een bedrijfsdeur moet niet alleen makkelijk open gaan, maar ook snel. Dankzij de verticale openingsbeweging is dat bij een overheaddeur altijd het geval. Dat is vooral gunstig voor bedrijven waar goederen worden geladen en gelost.
  • Veelzijdigheid: het is fijn als een bedrijfsdeur aangepast kan worden aan de stijl van een bedrijf. Bij deze deuren is dat altijd zo. Ze zijn namelijk beschikbaar in diverse ontwerpen, kleuren, maten en materialen. Zo kan een dergelijke deur bij elk bedrijf worden ingezet.

Standaard overheaddeur of toch niet?

Standaard overheaddeuren zijn een veelzijdige oplossing voor veel situaties. Er zijn echter ook situaties waar deze deuren minder goed passen. Denk bijvoorbeeld aan ruimtes met beperkte bovenruimte of veel installaties aan het plafond. Een overheaddeur rolt in zijn geheel langs rails naar boven weg. Hiervoor zijn rails nodig, die veel plek innemen onder het plafond of langs de binnenzijde van de gevel. Als dit niet wenselijk is, bijvoorbeeld omdat er een kraanbaan of installatie achter de deur aanwezig is, kunt u beter kiezen voor een ruimtebesparende overheaddeur. Deze Compact overheaddeur, zoals hij ook wel genoemd wordt, vouwt haar panelen op boven de deuropening, waardoor er geen bovenrails nodig zijn. Alle voordelen van een standaard overheaddeur, maar met een extra ruimtebesparende capaciteit. Ruimtebesparing is één specifieke situatie, maar zo zijn er meer specifieke situaties te benoemen waarbij standaard overheaddeuren minder geschikt zijn. Bijvoorbeeld wanneer uw deur brandvertragende eigenschappen dient te hebben. In dat geval heeft u een specifiek daarvoor bestemde branddeur nodig.

 

Een overheaddeur past (bijna) altijd

De overheaddeur is in veel gevallen een veilige keuze voor uw bedrijfspand. Er zijn vele fabrikanten van standaard overheaddeuren waar u terecht kunt voor een goede deur. Bespreek uw wensen met uw leverancier, vooral als u speciale wensen heeft of de inbouwruimte een probleem is. Indien u op zoek bent naar een ruimtebesparende Compact overheaddeur, kijk dan op rolflex.com voor meer informatie.