kantoor

Een milieuvriendelijke werkplek – 4 tips voor een duurzaam kantoor

Als het gaat om kantoorontwerp, zien we dat er wereldwijd een verhoogde focus is op duurzaamheid. Duurzame werkplekken zorgen niet alleen voor een gezondere omgeving voor werknemers, maar ook voor een verminderde CO2-uitstoot van een bedrijf en verminderde onderhoudskosten. Ben je geïnteresseerd in tips over hoe je een duurzamer kantoor kunt inrichten, lees dan snel verder voor enkele suggesties.

1. Het inzetten van natuurlijk licht 

Door zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken, verminder je niet alleen het stroomgebruik en bespaar je geld op de energierekening, maar verhoog je ook de tevredenheid van medewerkers. Dit komt omdat blootstelling aan natuurlijk licht verschillende gezondheidsvoordelen biedt, zoals het stimuleren van het immuunsysteem en het verbeteren van de stemming.

2. Het efficiënter maken van de benodigde apparatuur 

Bij de inrichting van een duurzaam kantoor is het slim om te kiezen voor apparatuur die weinig energie verbruikt, waaronder energiebesparende airconditioning, digitale telefonie voor bedrijven, computers, machines en cateringapparatuur. Een goed idee is om de energiebeoordeling van elk apparaat te controleren voordat je het koopt en werknemers aan te moedigen om al de gebruikte apparatuur uit te schakelen wanneer deze niet wordt gebruikt. Onthoud dat minder vaak gebruikte apparaten moeten worden losgekoppeld, zodat ze geen energie verbruiken als ze zijn uitgeschakeld.

Wii je meer inzicht krijgen in het energieverbruik van jouw kantoor? Neem dan contact op Controlin | We energize the best solutions, together voor meer informatie over energiebesparende analyseoplossingen die je kunt implementeren in jouw bedrijf. 

3. Het stroomlijnen van het recyclingproces 

De kans is groot dan jouw onderneming in contact met verschillende soorten en hoeveelheden afval.  Daarom zijn hergebruik, vermindering en recycling belangrijk voor een duurzamer kantoor. Van mappen, flipcharts en pennen tot kartonnen verpakkingen en plastic flessen, tal van producten kunnen worden hergebruikt en verbruiksgoederen die niet onmiddellijk worden gebruikt, kunnen worden verminderd. Zorg ervoor dat jouw medewerkers op de hoogte zijn van de recycling processen, zodat het plan succesvoller kan worden doorgevoerd. 

4. Introduceer planten 

Wil je een groenere, gezondere omgeving op kantoor, ga dan voor onderhoudsarme planten die erom bekend staan de lucht te laten circuleren, kantoren op te fleuren en stress te verminderen. Bovendien kunnen gezonde kamerplanten ook bijdragen tot het verbeteren van problemen op de werkplek. Om kantoorplanten een succes te maken, is het aan te raden om werknemers bewust te maken van nieuwe planten voordat ze worden geïntroduceerd. Op die manier zullen ze direct begrijpen waarom het kantoor een uitstekende plek is voor planten!