Maatschappelijke relevantie van het economische rendement

Maatschappelijke relevantie

Waarom is een economische groei belangrijk voor het rendement van de maatschappij? In dit artikel vind je meer informatie over de technische zaken.

Een economische groei is alleen maar goed voor het welzijn van de maatschappij. Er is een toename in de koopkracht, productiecapaciteit & consumentenvertrouwen. Door de toename in het consumentenvertrouwen zal de maatschappij eerder geld uitgeven dan sparen. De bedrijven kunnen met de juiste strategie hierdoor meer omzet genereren. Dit kan leiden tot stijging van de vraag naar aandelen.

De aandelen zijn van vitale belang voor grote bedrijven. Het belang kent twee grote gevolgen. Het eerste gevolg is dat grote bedrijven hun R&D-afdelingen met het geld van de aandeelhouders financiëren. Dit betekent dat grote tech-bedrijven meer geld kunnen investeren in hun onderzoek.  De Chinezen investeren miljarden in hun technologie, zodat zij de meest nieuwe en geavanceerde gadgets kunnen exporteren naar belangrijke landen. Het tweede gevolg is dat de technologische ontwikkelingen van een land kan bijdragen aan het internationale zeggenschap van dat land. Bijna alle apparaten draaien tegewnoordig  op internet/elektriciteit en in het geval van een cyberaanval, zal vrijwel alles een probleem veroorzaken. Hierbij is het belangrijk om als land op de hoogte te zijn van alle technologische ontwikkelingen, zodat het welzijn van de burgers niet onder het vuur staat.

Vond je dit artikel nuttig en wil jij meer informatie over de laatste trends omtrent de meest toffe gadgets? Klik dan hier en bekijk onze andere blogartikelen over de meest hippe en unieke technologische aspecten.