internet

Je abonnement voor internet vergelijken loont

Internet, we kunnen vandaag de dag natuurlijk niet meer zonder. Toch blijkt dat het grootste deel van de mensen een internet abonnement heeft die niet of niet volledig aansluit bij de daadwerkelijke behoefte. Een eenvoudig voorbeeld is bijvoorbeeld een gezin waarbij de twee kinderen inmiddels niet meer thuis wonen. De kans dat dit gezin in snelheid en dus ook kosten flink naar beneden kan, is vrij groot. Omdat veel mensen geen idee hebben wat ze nu eigenlijk nodig hebben, laten ze het abonnement vaak voor wat het is. Ontzettend zonde als je het ons vraagt. Wist je namelijk dat het zich zeker loont om ieder jaar eens kritisch naar je internet abonnement te kijken? Niet alleen om te kijken of de snelheid omlaag kan, maar ook om kritisch naar je huidige provider te kijken en tegen af te zetten tegen één of meerdere concurrenten. Om ervoor te zorgen dat jij het perfecte internetabonnement afsluit, hebben we een aantal handige tips voor je.

Breng in kaart wat je verbruik is

Veel mensen hebben geen flauw idee wat ze nu eigenlijk aan internet gebruiken, laat staan nodig hebben. Een belangrijke eerste stap naar een passend internetabonnement, is daarom dus ook het in kaart brengen van je huidige verbruikt. Nu hoeft dit echt niet tot op 3 cijfers achter de komma, maar een globale schatting is wel zo handig. Dit kun je vaak eenvoudig online doen, via allerlei verschillende tools. Het is namelijk nogal een verschil of je twee kinderen thuis hebt wonen die de hele dag aan het gamen zijn of dat je met z’n tweeën bent en af en toe een film of serie via één van de verschillende streamingdiensten kijkt. Door in kaart te brengen wat je verbruikt, is het ook een stuk gemakkelijker om op zoek te gaan naar een bijpassend abonnement.

Online je abonnement voor internet vergelijken

Nu je weet welke snelheid je ongeveer nodig hebt, kun je op zoek gaan naar een geschikte provider. Dit kun je eenvoudig online doen, waar je via verschillende prijsvergelijkers je abonnement voor internet vergelijken kunt. Let hierbij wel goed op dat je niet alleen kijkt naar prijs, maar ook naar de snelheid en algemene voorwaarden. Vooral wanneer je een nieuwe woning betrekt, is het wel zo prettig dat er ook een monteur komt om alles voor je aan te sluiten. Biedt een provider dit niet, dan is het mogelijk om dit via een telefonisch adviesgesprek wel af te dwingen. Ze hebben er natuurlijk ontzettend veel baat bij om jou als nieuwe klant te mogen verwelkomen.

Kijk goed naar aanbiedingen

Ben jij nog geen klant bij een provider, dan doen ze er natuurlijk alles aan om jou over de streep te trekken om een contract bij hen af te sluiten. Dit doen ze vaak door allerlei acties en weggevers. Eén van de dingen die de laatste tijd steeds populairder is, is de wifi versterker. Deze apparaten zorgen er namelijk voor dat je wifi verbinding overal in huis stabiel is en ook de juiste snelheid heeft. Het is dus zeker goed om hier kritisch naar te kijken tijdens het afsluiten van een nieuwe internetabonnement. Een paar euro korting per maand is natuurlijk fijn, maar wanneer je verbinding dan op de eerste etage niet naar behoren functioneert en je als nog een wifi versterker moet aanschaffen, is dit vaak een stuk prijziger en in de korting die je hebt ontvangen eigenlijk al meer dan vervlogen.

Periodiek controleren

Wanneer je je uiteindelijke keuze hebt gemaakt, betekent dat natuurlijk niet dat je nergens meer naar hoeft te kijken. Uiteraard geldt wel dat je een contract hebt van vaak een jaar, maar daarna vrij bent om dit contract met een opzegtermijn van een maand op te zeggen. Het is daarom dus ook zeker raadzaam om je oren en ogen open te houden en te kijken wat andere providers om je heen doen. Mocht het zijn dat je huidige provider toch niet bevalt, dan kun je hier na een jaar zo van af. Bevalt het wel, dan is het wel zo netjes om ook je huidige provider te vragen wat de mogelijkheden zijn op het moment dat je besluit om je contract met een jaar te verlengen. Veel acties mogen dan wel gelden voor nieuwe klanten, maar wanneer je je wederom voor een jaar verbindt, is dit eigenlijk hetzelfde als een nieuwe klant. Maak hier daarom dus ook dankbaar gebruik van.