3x Innoveren in de regio

Delft: Investeren in een innovatief klimaat

De Bioproces Pilot Facility bij DSM, de Deltagoot bij Deltares, Yes!Delft in top 4 van Europese incubators, nationaal icoon Leo Kouwenhoven in de quantumtechnologie, 100 mln voor RoboValley, de protonenkliniek HollandPTC, het vestigen van 3M, Applikon, Exact, GreenVillage, Yes!Delft Labs op het TU Delft Science Park en de doorlopende leerlijn van primair onderwijs tot de TUDelft met meer dan 20.000 talenten en hoog op internationale ranglijsten. Delft werkt aan de wereldproblemen van nu en in de toekomst op het gebied van energie, biotech, deltatech(nologie), hitech/robotica/aerospace en medtech. Door al deze investeringen vormt zich een uniek netwerk waardoor jong ondernemend talent alle ruimte krijgt zich hier te ontplooien.

Eindhoven: De slimste vierkante kilometer van Europa

Met meer dan 140 bedrijven en 10.000 medewerkers van 85 nationaliteiten werken wij gezamenlijk Europa aan onderzoek, innovatie en business. Hier versterken grote en kleine bedrijven, producent en leverancier, concurrent en collega gezamenlijk de waardeketen. De vele gedeelde high tech faciliteiten zorgen er voor dat bedrijven zich kunnen richten op snelle innovatie en het genereren van business. Met elkaar hebben we een groot en trouw internationaal netwerk. Corporates als Philips, ASML en Intel delen hun netwerk met SME’s en startups. Omgekeerd zijn zij een grote bron van ideeën voor de corporates. Zo bouwen we samen het beste innovatieve ecosysteem van Europa.

Innovatiecluster Drachten: ‘The heart of the smart factory region’

Innovatiecluster Drachten is een internationaal werkend ecosysteem met 3.500 medewerkers in 14 High Tech bedrijven en kennisinstellingen die vooroplopen met innovaties en concurrerend zijn in de wereldmarkt. Wij werken samen aan de oplossingen van de toekomst: de ‘Big 5’ van de High Tech.

  • 3D metal printing;
  • Remote sensoring en big data;
  • Robotics;
  • Visual intelligence;
  • All electric propulsion.

Kennisuitwisseling

Bij ons heeft onderlinge concurrentie plaatsgemaakt voor kennisuitwisseling. Zo groeit er in Noord-Nederland een uniek high tech ecosysteem, waar universiteiten, hogescholen en mbo-instellingen bij aanhaken. Het resultaat is meer dan 50 nieuwe productintroducties per jaar wereldwijd, die mensenlevens redden, de bediening van complexe systemen kinderlijk eenvoudig maken, producten afstemmen op de individuele wensen en behoeften van consumenten en data toegankelijk maakt om de kwaliteit van voedsel te verbeteren. Wij zijn ‘The heart of the smart factory region’ van Noordwest-Europa.