Wereldwijd samenwerken

Voordelen van een VPN

Een goed begrip van de voor- en nadelen van een virtueel particulier netwerk (VPN) kan uw organisatie helpen beslissen of en hoe u er een wilt gebruiken. In veel situaties wegen de voordelen van het gebruik van een VPN verbind op tegen de nadelen. Hoe belangrijk is het om een VPN te hebben? Als het correct is geconfigureerd, kan het uw beveiligingsprofiel van uw bedrijf aanzienlijk versterken. Overweeg de VPN-voor- en nadelen hieronder om te beslissen wat het beste is voor uw bedrijf.

Beveilig uw netwerk

Zonder uw medeweten kan een applicatie of website uw online activiteit bijhouden. Ze kunnen vervolgens de gegevens die ze verzamelen analyseren en deze gebruiken om te proberen u te targeten met advertenties. Zonder een VPN kunt u een toestroom van pop-upadvertenties ervaren die uw browse-ervaring kunnen onderbreken en algemeen hinderlijk kunnen zijn. Als u een VPN verbinding gebruikt, kan dit voorkomen dat mensen, software en webbrowsers toegang krijgen tot uw verbinding. Hierdoor blijven de informatie die u verzendt en ontvangt veilig en anoniem.

Verberg uw privégegevens

Hackers kunnen verschillende methoden gebruiken om gevoelige informatie die u op websites invoert, te onderscheppen. Met behulp van die informatie kunnen ze proberen zich voor te doen als u en toegang krijgen tot bankrekeningen, creditcardgegevens en meer. Met een VPN kunt u echter genieten van een hoogwaardige beveiliging, zoals 256-bits codering. Hierdoor ziet al uw online communicatie eruit als onzinnige, onleesbare tekst en tekens voor iedereen die een manier kan vinden om ze te onderscheppen.

Voorkom gegevensbeperking

Gegevensbeperking vindt plaats wanneer u een bepaalde hoeveelheid van uw beschikbare gegevens heeft verbruikt en uw internetprovider (ISP) besluit uw service te vertragen. Als u een VPN heeft, kunt u een datalimiet vermijden, vooral omdat zelfs uw ISP niet kan zien hoeveel data u gebruikt. Dit kan met name handig zijn voor werknemers die dataplannen op hun slimme apparaten moeten gebruiken terwijl ze onderweg toegang hebben tot internet.

Vermijd bandbreedtebeperking

Bandbreedtebeperking is wanneer uw internetsnelheid opzettelijk wordt vertraagd door uw ISP of iemand anders die kan bepalen hoe uw netwerk presteert. Dit wordt soms gedaan wanneer u bepaalde websites bezoekt of bepaalde internetactiviteiten uitvoert. Als u een VPN gebruikt, kan het verkeer dat van uw apparaat komt, worden versleuteld. Met de codering kunnen anderen de websites die u bezoekt niet zien. Omdat bandbreedtebeperking soms wordt veroorzaakt door de sites die u gebruikt of het soort activiteit dat u uitvoert, kan uw internetprovider in deze situaties niet zien dat de gegevens van en naar uw apparaat gaan. Ze kunnen uw gegevens echter op bepaalde tijden van de dag afknijpen om bandbreedte vrij te maken voor hun andere gebruikers. In de meeste situaties worden werknemers en anderen die uw internetverbinding gebruiken niet beperkt op basis van hun internetgebruik, maar het gebruik van een VPN kan hun datatransmissies verbergen en de mogelijkheid helemaal elimineren.

Krijg toegang tot geografisch geblokkeerde services

Met een VPN kunt u een ander IP-adres (Internet Protocol) krijgen. IP-adressen geven aan waar het apparaat zich bevindt terwijl het op internet surft, inhoud streamt of andere online activiteiten ontplooit. Bij sommige sites en services hebben gebruikers uit bepaalde landen geen toegang tot een deel van of alles wat ze te bieden hebben. Dit is gebruikelijk bij streamingdiensten die op specifieke locaties zijn gericht. Het is ook gebruikelijk dat sommige zakelijke websites beperken hoe u hun services kunt gebruiken op basis van waar u zich bevindt, zoals het opvragen van offertes of toegang tot meer specifieke informatie over hun services. Als u een VPN gebruikt, kunt u ervoor zorgen dat het lijkt alsof u internet gebruikt vanaf een locatie die acceptabel is voor de service die u probeert te openen. Als uw werknemers volledige toegang moeten hebben tot alle informatie en diensten die door websites worden aangeboden, kan een VPN het gemakkelijker maken.

Netwerk schaalbaarheid

Hoewel een privénetwerk uw bedrijf kan helpen van de grond te komen, kunnen de kosten van uitbreiding van het netwerk onbetaalbaar zijn. Als u een VPN gebruikt, kunt u tegelijkertijd toegang verlenen aan veel medewerkers en externe medewerkers. U kunt ook belangrijke applicaties in een cloudomgeving draaien en ze toegang geven via de beveiligde tunnel van de VPN. Dit kan alles zijn, van e-mail tot complete applicaties die u normaal gesproken op een desktopcomputer zou draaien. Wanneer werknemers verbinding maken met de VPN, krijgen ze toegang tot een andere computer die u gebruikt om de applicatie uit te voeren die ze nodig hebben. Elke medewerker met een login heeft toegang tot de VPN en dus tot de applicatie. Het toevoegen van meer medewerkers is alleen een kwestie van meer bandbreedte, indien nodig, en de inloggegevens voor elk nieuw teamlid.

Juist door deze schaalbaarheid zijn de kosten vaak ook goed in toom te houden. Zodra het netwerk eenmaal staat vraagt het toevoegen van een medewerker een kleine hoeveelheid additionele kosten daar het grootste deel al betaald is (verzonken kosten). Verder kunt u hierdoor met een VPN-configuratie met cloud computing-architectuur aanzienlijk geld besparen op ondersteunende diensten.