laptop

Op zoek naar een laptop voor op het werk? Zo vind je een zakelijke laptop die bij je past!

Je kunt het je tegenwoordig haast niet meer voorstellen dat men vroeger geen televisies, smartphones, computers, laptops, gaming consoles en andere elektronische apparatuur had. Vandaag de dag lijken we bijna vergroeid met onze smartphone. En wanneer onze laptop of pc kuren begint te vertonen en niet wil opstarten, zijn we al snel radeloos. Niet alleen thuis, maar ook in het bedrijfsleven kunnen we niet meer zonder al deze apparatuur. Even snel de agenda checken of een mailtje versturen naar een collega. Het is allemaal zo vanzelfsprekend geworden, dat we ons geen wereld meer zonder smartphones, laptops en pc’s kunnen inbeelden.

Ben jij op zoek naar een goede en betrouwbare laptop voor op het werk? Lees dan deze blog. Hierin lees je namelijk hoe je een zakelijke laptop vindt die bij je past. Eentje die aan al jouw wensen en verwachtingen voldoet én waar je je werk dus op gedaan krijgt.

Zoveel mensen, zoveel wensen

Het allerbelangrijkste aspect bij een zakelijke laptop kopen is natuurlijk dat de laptop geschikt moet zijn voor datgene wat je ermee wilt doen. Of je er nu alleen mailtjes mee wilt versturen en zo nu en dan wilt surfen op het web of er dagelijks zware programma’s op moet draaien, daar zit uiteraard best een verschil in. Voor de lichte taken, zoals mailtjes versturen en internetten, volstaat een simpele, basic laptop al prima. Ga je echter aan de slag met programma’s als Adobe Photoshop, Illustrator of AutoCAD? Dan heb je toch echt een krachtiger beestje nodig. Met een betere en krachtigere processor, meer werkgeheugen, een losse videokaart en een loepzuiver beeldscherm.

Bepaal je budget

Het is natuurlijk hartstikke mooi zo’n ultrasnelle laptop met een gaaf 4K Ultra HD scherm, maar er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Daarom is het ook goed om te kijken naar je budget. Wat wil je maximaal aan je zakelijke laptop uitgeven? Zoals voor zoveel dingen geldt: hoe duurder, hoe luxer en vaak ook hoe beter, maar deze vlieger gaat niet altijd op. Zo zijn er bijvoorbeeld ook prima zakelijke laptops te vinden rond de 500 euro. Vaak is het echter wel zo dat hoe meer geld je uitgeeft aan je laptop, hoe beter de componenten zijn. Voor professionele foto- en videobewerking kom je dan toch al snel in het duurdere segment uit. 

Kijk eens verder dan de traditionele laptop

 De traditionele laptop, ook wel notebook genoemd, kennen we allemaal. Maar wist je dat er tegenwoordig nog meer opties zijn om uit te kiezen? Denk bijvoorbeeld aan een Chromebook, waarbij alles via het internet verloopt. Ook hybride laptops zijn erg populair en worden steeds vaker gebruikt als zakelijke laptop. Deze laptops beschikken over een aanraakgevoelig beeldscherm (touchscreen) dat je naar achteren kunt klappen. Zo kun je de laptop ook als tablet gebruiken. Of wat dacht je van een ware krachtpatser als een mobiel werkstation? Zoals een Lenovo ThinkPad of andere Lenovo Laptop?