3 belangrijke tips voor kabelmanagement

Tijdens bepaalde klussen heb je vaak meer kabels nodig en dan is het belangrijk dat je een goede kabelmanagement hebt. Dan weet je zeker dat je de kabels goed gebruikt en het overzicht kan houden op de kabels. Efficiënt kabelmanagement is hierbij erg belangrijk. Hoewel dat misschien als veel werk en moeite klinkt, is efficiënt kabelmanagement absoluut niet moeilijk. Hieronder hebben we drie tips voor je verzameld die je zullen helpen bij goed kabelmanagement, zodat je overzicht kan houden op je kabels en deze goed kunt blijven gebruiken. Met deze tips wordt kabelmanagement erg makkelijk en hoef je nooit meer kabels uit de knoop te halen:

 

Tip 1: kabels van de juiste lengte

Een van de belangrijkste aspecten van kabelmanagement is dat je de juiste kabels hebt. Dan is voornamelijk de juiste lengte van de kabels belangrijk. Als je de juiste lengte kabels hebt, dan heb je ook geen overbodige stukken kabels die alleen maar in de weg liggen en in de war kunnen raken. Kabels zijn te koop in allerlei maten en lengtes, dus meestal kun je wel de juiste lengte kabels kopen. Je kunt zelfs kabels op maat laten maken, zodat je precies de juiste lengte kabels in huis haalt. Dat kan een hoop frustratie en moeite voorkomen. De juiste lengte kabels, of iets dat daar in de buurt zit, kopen is dus onze eerste tip. 

 

Tip 2: het bundelen van je kabels

Onze tweede tip is om de kabels te bundelen. Dit kan makkelijk met een spiraalband. Een spiraalband is een band waar je meerdere kabels in de huls kan samenbrengen. Zo wordt het samen dus voor het zicht maar een kabel, en dat is makkelijk om te gebruiken. Een spiraalband is een band die in een spiraal loopt en waar dus ook open stukken in zitten. Hierdoor kun je alsnog de kabels zien zitten en zo dus ook een bepaalde kabel eruit halen of verplaatsen. Wil je graag een goede en hoge kwaliteit spiraalband kopen? Bezoek hiervoor dan de website van Nedelko

 

Tip 3: kleurcodering aanbrengen op je kabels

Kleurcodering aanbrengen op je kabels kan ook erg helpen en is een onderdeel van goed kabelmanagement. Kabels zijn in allerlei kleuren beschikbaar, maar hierdoor kan het ook wel eens voorkomen dat je dezelfde kleur kabel hebt. Dan is het handig om een kleurcodering te gebruiken bij de kabels. Deze kun je makkelijk zelf aanbrengen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een stukje gaffa tape. Deze tape kun je in allerlei kleuren kopen en dan kun je een kleurcodering samenstellen en aanbrengen op de kabels. Je kunt ook gebruik maken van gekleurde ringen of connectoren. Op deze manier weet je precies waar de kabel voor bedoeld is door simpelweg naar de kleur te kijken.