Waarom veel mensen thuiswerken best lekker vinden

Thuiswerken. Veel mensen kregen er in 2020 voor het eerst mee te maken, alhoewel een grote groep mensen er op kleinere schaal al ervaring mee had. En alhoewel we er allemaal best aan moesten wennen, en er nog steeds genoeg zaken zijn waarvoor we liever naar kantoor gaan (zo’n virtuele borrel is het toch nèt niet), zien we ook meer en meer de voordelen van het thuiswerken in. Want stiekem is het ook best lekker, je werk gewoon vanuit je huis kunnen doen.

Geen reistijd: dat scheelt

De belangrijkste reden waarom mensen het best lekker vinden om thuis te werken? Precies 0 minuten reistijd. Zeker wanneer je gewend bent je werkdag te beginnen met een uurtje filerijden, is dat een hele openbaring. Je kunt een uurtje langer op bed blijven liggen, of juist net zo vroeg opstaan en een uur eerder klaar zijn met je werk. Of wat dacht je ervan om voor het werk alvast een lekkere wandeling te maken? Met het wegvallen van de reistijd aan het begin en het einde van de werkdag, heb je opeens een stuk meer vrije tijd over.

Je kunt je collega’s gewoon ‘uit’ zetten

Iets anders waar mensen die thuis een rustige werkplek hebben weten te creëren van kunnen genieten, is de rust. Zeker wanneer je op een vrij drukke afdeling werkt, met continue pratende collega’s om je heen, kan het heerlijk zijn, die rust. Natuurlijk, je wilt je collega’s echt wel zo nu en dan spreken. En dat kan ook, dankzij Microsoft Teams. Maar zit het gesprek erop, dan is het heerlijk om op het knopje te drukken en op die manier je collega’s weer ‘uit’ te zetten. Kon dat op kantoor ook maar, denk je vast wel eens.

Je bent er minstens zo productief

Alhoewel je misschien even moet wennen, op de plek waar je normaal thuis bent en vooral kunt relaxen nu opeens gaan werken, blijk je thuis minstens zo productief te kunnen zijn. Dankzij Microsoft 365 kun je gewoon aan de slag in de programma’s die je gewend bent en aardig wat werk verzetten. Zonder collega’s om je heen die wat van je nodig hebben, zonder lunches op vaste tijden of andere dagelijkse dingetjes, kom je in je eigen bubbel vaak sneller vooruit dan op kantoor.

En natuurlijk zit die joggingbroek ook lekker comfortabel!

Ok, niemand is er echt trots op, maar het is ook wel erg lekker om jezelf niet iedere dag volledig netjes aan te kleden, je haar goed te doen en je nette schoenen aan te trekken als je naar het werk gaat. Gewoon in je joggingbroek met je pantoffels aan, dat is me toch comfortabel. Wanneer je weer eens op kantoor verwacht wordt, is het best even wennen; weer helemaal tip top de deur uit wandelen.