Telefooncel in budapest

Van telefooncel naar digitale simkaart

De digitale simkaart: de simkaart van de toekomst

Weet je nog dat je in de telefooncel stond te bellen naar een ander, de mobiele telefoon kwam en je gebruik maakte van een plastic simkaart. Kocht je een nieuwe telefoon, dan moest je veel moeite doen om je simkaart in de telefoon te stoppen en handmatig de nummers overzetten.  Ook de tijd van de plastic simkaart lijkt nu voorbij te zijn met de komst van de digitale simkaart. Deze wordt ook wel eSIM genoemd. Hiermee kun je met gemak een sim only abonnement afsluiten. In dit artikel vertellen wij je wat de digitale simkaart precies is en welke voordelen deze te bieden heeft.

Wat is de digitale simkaart?

De digitale simkaart, ofwel de eSIM, zorgt ervoor dat je niet meer handmatig nummers hoeft over te zetten naar je telefoon en lang moet pielen om de kaart in je telefoon te krijgen. De digitale simkaart is namelijk als kleine chip ingebouwd in je telefoon. Wanneer je je aanmeldt op je nieuwe smartphone met eSIM, geef je aan bij welke provider je zit. Vervolgens zal je eSIM chip de instellingen en data downloaden die nodig zijn voor het activeren van je digitale sim. Verder heeft de digitale simkaart dezelfde functie als de normale simkaart.

Welke voordelen heeft de eSIM voor fabrikanten?

In de eSIM telefoon stop je geen simkaart, wat zowel voordelen voor de fabrikant als voor de gebruiker heeft. Een eSIM kaart heeft geen speciale lade in de telefoon te hebben, waardoor de smartphone eenvoudiger stof- en waterbestendig gemaakt kan worden. Ook kan de fabrikant ervoor kiezen een lichter model te ontwerpen of ruimte voor een grotere batterij te maken. De eSIM kaart die in het toestel komt te zitten, is slechts een piepkleine chip die naar verhouding veel minder ruimte in beslag neemt dan de plastic simkaart.

Welke voordelen heeft de eSIM voor jou?

Een groot voordeel van de eSIM voor jou is dat deze niet meer over de nadelen van de normale plastic simkaart beschikt. Zo kan deze kaart niet worden gestolen en niet breken als het je bijvoorbeeld lastig lukt om hem in je telefoon te krijgen. De eSIM werkt direct op je nieuwe smartphone. Je hoeft hierdoor niet te wachten tot je simkaart via de post bij je zal arriveren en je hem pas dan kunt installeren. Dit scheelt zowel jou als je provider tijd.

Kies jij ook voor een telefoon met digitale simkaart?