iPhone

Onderneem duurzaam refurbished iPhones

Dit is het moment om te verduurzamen. Met de oplopende inflatie en met een steeds grotere vraag naar maatschappelijk verantwoord ondernemen is duurzaamheid hot topic. Hoe kun je als bedrijf hierop inspelen? Nou, de eerste kleine stappen met grote impact zijn vrij simpel. Door het kopen van refurbished iPhone voor jezelf en je onderneming draag je namelijk bij aan een verminderde CO2-uitstoot. Hoe dat zit? Dat leg ik je in dit artikel uit.

Wat is refurbished?

Refurbished: het klinkt heel moeilijk, maar het is eigenlijk heel simpel. Refurbished is het Engelse woord voor ‘reviseren’ of ‘renoveren’. Een oude iPhone krijgt dus als het ware een tweede leven. Het verschil met tweedehands is dus dat deze iPhones wél gecontroleerd worden. De toestellen worden opengemaakt, gereinigd en onderdelen worden waar nodig gerepareerd of vervangen.

Redenen voor je bedrijf om te refurbishen

Er zijn twee belangrijke redenen waarom refurbished iPhones een goede investering voor je redenen zijn. Deze twee zijn geld, het milieu en je merkimago. Om te beginnen met geld. Refurbished iPhones kunnen tot 60% voordeliger zijn. Wanneer je jouw personeel voorziet van refurbished iPhones in plaats van gloednieuwe toestellen, bespaar je dus een heel groot deel op je budget. Dat geld kan je weer mooi voor andere onderdelen besteden. Ten tweede is daar milieu. Door een refurbished iPhone aan te schaffen, hoeft er niet gegraven te worden naar schaarse delfstoffen. Er zijn namelijk vrijwel geen nieuwe onderdelen nodig. Doordat dit proces bespaart blijft, bespaar je ook op de hoeveelheid CO2-uitstoot. En hoe zit het dan met je merkimago?

Een bedrijf dat duurzaam onderneemt is een bedrijf dat blijft

Het is een feit dat we ons consumentengedrag moeten veranderen om iets tegen te klimaatverandering te doen. Wanneer jouw bedrijf bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen, sta je altijd 1-0 voor. Ook naar de buitenwereld. In deze tijd moet je als bedrijf het verschil maken naar je stakeholders en wanneer je laagdrempelig begint met de aanschaf van refurbished iPhones, ben je al een heel eind.

Welke refurbished iPhones zijn interessant?

Een refurbished iPhone van Forza kan een hele interessante keuze zijn. Deze partij beschikt namelijk over het keurmerk Refurbished. Met dit keurmerk ben je voorzien van meer zekerheid dan bij partijen die niet over dit keurmerk beschikken. Twee interessante refurbished iPhones op dit moment zijn de iPhone 8 refurbished en de iPhone SE refurbished van forza-refurbished.nl. Ze beschikken beiden over een 4,7-inch LCD-beeldscherm en je kan ze ontgrendelen met Touch ID. Daarnaast beschikken beide iPhones over een mooie 12 megapixelcamera. Het verschil? De iPhone 8 is iets ouder met een oudere chip, maar daardoor wel voordeliger. Met beide refurbished iPhones heb je in ieder geval een sterk toestel in handen.