De voordelen van draadloze headphones en earbuds

Bluetooth headsets, headphones en earbuds zijn al een behoorlijke tijd op de markt. Maar nog niet iedereen is overtuigd van de voordelen. Dat komt in veel gevallen omdat de draadloze eigenschappen in de beginjaren nog niet optimaal functioneerden. Het signaal viel soms weg, de kwaliteit van de muziek was een stuk slechter en luisteraars worstelden met connectiviteitsproblemen. Inmiddels zijn er veel stappen gezet en zijn de problemen verholpen. Daarom is de ervaring momenteel compleet anders dan een aantal jaren geleden.

Meer vrijheid dankzij het ontbreken van een kabel

Zowel headphones als earbuds zijn veel gebruiksvriendelijker wanneer ze draadloos zijn. Loop bijvoorbeeld met je headset door het hele huis terwijl je naar je favoriete muziek blijft luisteren. Wanneer je iemand belt is een draadloze verbinding ook vele malen prettiger. Je hoeft geen rekening te houden met kabels en belt waar en wanneer je wilt. Tijdens het sporten is het ontbreken van kabels eveneens ideaal. Want je hebt de kans dat die in de weg komen te zitten.

Draadloos luisteren naar je favoriete muziek in hoge kwaliteit is nóg aantrekkelijker wanneer je kiest voor de beste deals. Kijk hier voor de beste Airpods Oro Black Friday aanbiedingen.

Bluetooth is veel betrouwbaarder geworden

Inmiddels is de 5e versie van Bluetooth alweer een tijdje beschikbaar. Het is de standaard versie van Bluetooth die je op moderne apparaten aantreft. Het heeft een aantal voordelen ten opzichte van z’n voorgangers. Er kan bijvoorbeeld maar data overgedragen worden. Hierdoor luister je ook naar muziek in hoge kwaliteit. Daarnaast is de afstand voor een solide verbinding enorm toegenomen. Dat leidt tot nog meer bewegingsvrijheid en verbetert de gebruikservaring.

Geen problemen met kabels die in de knoop raken

Iedereen die weleens een set bedrade earphones in zijn of haar broekzak heeft gehad weet dat ze eigenlijk altijd in de knoop zitten. Zelfs wanneer je het draad netjes oprolt voordat je ze opbergt. Het is eenvoudigweg niet te voorkomen dat je eerst een paar minuten aan het prutsen bent met de kabel voordat je eindelijk naar je favoriete muziek luistert. Draadloze earbuds hebben geen kabel, dus dit probleem is helemaal niet aan de orde.

Je hebt geen last van ruis door een slechte kabel

Iedereen die weleens een headset met draad heeft gebruikt weet dat een oudere kabel vaak ruis produceert. Soms zijn de verbindingen met je muziekspeler niet optimaal meer of is de kabel zelf beschadigd. Hoe dan ook, het resultaat is een vervelende ruis die funest is voor je luisterervaring. Bluetooth earphones hebben geen kabel en daarom zijn deze problemen uitgesloten.