Thom Blankers

Thom Blankers, wethouder Werk en Economie gemeente Heusden:

“Metal Valley heeft nog 3,5 hectare grond beschikbaar. Het bedrijventerrein ligt pal aan de A59, een perfecte locatie!”

“Toen LIPS verdween, had dat grote gevolgen voor Heusden”, stelt Thom Blankers, wethouder Werk en Economie gemeente Heusden en bestuurslid van Metal Valley. “Het bedrijventerrein lag braak en honderden mensen verloren hun baan. Wij hebben met diverse partijen alles gedaan om hier de maakindustrie weer te laten floreren. Dat is gelukt. Op het vijftig hectare grote terrein zijn tal van bedrijven gevestigd waaronder Hydro, Van Beek, Lips Drunen Metaal en een grote R&D afdeling van Wärtsila. Alles bij elkaar bieden al die kleine en grote bedrijven nu zelfs meer werkgelegenheid dan voorheen.”

“De grootste uitdaging nu is het vinden van voldoende medewerkers voor alle vacatures. Veel jongeren denken dat metaal ouderwets is. Niets is minder waar. Natuurlijk zijn er nog steeds bedrijven waar je vooral met je handen werkt. Maar steeds vaker gaat het om Smart Industry bedrijven waar hooggeschoolde medewerkers dag in dag uit aan het werk zijn om in samenwerking met vaklieden de toekomst van de metaal vorm te geven.”

Heusden heeft het Platform Techniek Langstraat, een samenwerkingsverband tussen overheidsinstanties, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.” Doel van deze organisatie is het onderwijs beter op arbeidsmarkt te laten aansluiten. Om ook jongeren te laten kennismaken met techniekbedrijven organiseren ondernemers, in samenwerking met de gemeente en het onderwijs onder meer een dag van de techniek en de techniekwedstrijd ‘Tech Challenge’ voor scholieren.

De gemeente speelt in het geheel een stimulerende en faciliterende rol. “Wij proberen partijen met elkaar in contact te brengen, en natuurlijk verzorgen wij de uitgifte van bedrijfskavels. Metal Valley is een geschikte locatie, pal aan A59, waar bedrijven uit milieucategorie één tot en met vijf welkom zijn.”

 

Meer weten?

Slimme ondernemers die zich willen vestigen in een gemeente die in mogelijkheden denkt kunnen meer informatie vinden op www.bedrijfskavelsheusden.nl/locaties/metal-valley-in-drunen.html