Michiel de Hair

Michiel de Hair, Open Innovation Hub Manager:

“Wij hebben ons ontwikkeld van fotografisch bedrijf tot technologie-expert”

Technologie-expert

“Toen rond 2000 de markt voor fotorolletjes vrijwel verdween, heeft Fujifilm zich razendsnel ontwikkeld van een fotografiebedrijf tot technologie-expert”, vertelt Michiel de Hair, Open Innovation Hub Manager in Tilburg. “Wij hebben onze kerntechnologieën benoemd en zijn op zoek gegaan naar hoe wij die kennis konden gebruiken voor andere producten en andere markten. Binnen de hubs delen wij onze kennis met externe partijen om zo door middel van co-creatie nieuwe producten en materialen te ontwikkelen.”

Twaalf kerntechnologieën

Fujifilm heeft twaalf kerntechnologieën benoemd. “Een aantal is al gebruikt in nieuwe partnerships”, stelt De Hair. “Bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze kennis op het vlak van coating technology, nano technology, imaging technology en bio engineering. Zowel wereldwijd als binnen Europa zijn succesvolle samenwerkingen ontstaan. Met een Japans bedrijf in cosmetica hebben wij onze kennis op het gebied van kleur en pigmenten toegevoegd aan hun kennis van haarkleuring.  Dit bedrijf heeft dankzij die samenwerking een nieuw product op de markt kunnen brengen dat bijzonder succesvol is. In Tilburg zijn wij bezig met de toepassing van membraantechnologie voor de productie van gas- en watermembranen ten behoeve van onder meer de energiesector en waterzuivering en met ontwikkelingen voor de medische sector zoals cellnest, een voedingsbodem voor biologische cellen.”

 

Meer weten?

De Hair nodigt bedrijven uit om de mogelijkheden van samenwerking te onderzoeken. “Bezoek onze innovatiesite www.fujifilminnovation.eu en kijk of er raakvlakken zijn om samen nieuwe producten, materialen of technologieën te ontwikkelen. Fujifilm heeft veel te bieden."

"Naast onze kerntechnologieën kunnen wij ook onze organisatie inzetten. Wereldwijd biedt Fujifilm werkgelegenheid aan ruim 80.000 medewerkers, met specialismes in Sales, Productie, R&D en Innovatie. Maak gerust een afspraak om de mogelijkheden van samenwerking te bespreken.”