Ivry Leideritz

Sales Manager Benelux bij Acer
 

Die voorsprong op digitaal gebied is goed voor ons land en moeten we ook zien te behouden, stelt Ivry Leideritz, Sales Manager Benelux bij Acer, en voegt daaraan toe: “Gezien alle huidige ontwikkelingen in het onderwijs kan dat ook.

Je ziet bijvoorbeeld dat programmeren en coderen steeds belangrijker worden op school. Dat is goed, want als je die computertaal kent en weet hoe software wordt gemaakt, beschik je over hele waardevolle kennis voor de toekomst.”

De afgelopen jaren is er veel gebeurd op het gebied van digitaal onderwijs. “Het grote verschil met vijf jaar geleden is dat scholen toen ook wel vonden dat ze iets met een laptop of iPad moesten, maar de kennis en het bijpassende lesmateriaal ontbraken. Om die reden zijn heel wat apparaten voortijdig in een lade beland. Dat is nu helemaal anders.

Alle grote educatieve uitgevers stellen tegenwoordig digitale content beschikbaar. Dat betekent dat leerlingen op school ook daadwerkelijk met een device aan de slag kunnen.”

Chromebook

Andere ontwikkeling die Ivry in de markt ziet, is dat de keuze voor een device veel bewuster wordt gemaakt. “De Chromebook is op dit moment een enorme trend op de educatieve markt. Dat komt omdat het een Google-device is dat je toegang geeft tot internet, en veel lesmateriaal staat tegenwoordig in de ‘cloud’. Groot voordeel is bovendien dat je geen securityproblemen of dataverlies meer hebt, want er staat niets op de laptop zelf.

Daarnaast is het relatief goedkoop, omdat je geen gebruik maakt van licenties.” Een andere trend die Ivry ook duidelijk in de verkoopcijfers van Acer terugziet, zijn de ‘rugedized units’. “Dat zijn devices waar een stootrand op zit en waar je zonder desastreuze gevolgen een fles water overheen kunt laten vallen. Geloof me, dat beetje extra bescherming is bij scholieren geen overbodige luxe.”

VR-bril

Als belangrijke speler op de markt van educatieve hardware investeert Acer al meer dan tien jaar in het ontwikkelen van producten voor het onderwijs. Ivry: “De ontwikkelingen gaan snel. Is iedereen nu nog een beetje huiverig voor VR-brillen? Ik voorspel dat binnen enkele jaren kinderen tijdens de biologieles virtueel door het menselijk lichaam lopen.”