Scholen weten dat er vacatures aan komen in de tekortvakken, dus worden deze zo snel mogelijk geplaatst. In de eerste zes maanden van 2018 zijn er meer dan 11.000 vacatures geplaatst.

Net zoals voorgaande jaren blijft de vraag naar groepsleerkrachten het grootst en wordt alleen maar groter. In het jaar 2017 zijn er in totaal iets meer dan 2.300 vacatures groepsleerkrachten geplaatst, in het eerste halfjaar van 2018 zijn dit nu al bijna 1.900 vacatures. In het Voortgezet Onderwijs blijft de vraag naar docenten Nederlands, Wiskunde en Engels onverminderd groot.

MeesterBaan is een landelijk platform voor onderwijsvacatures en gaat de komende periode verder uitbreiden. Wat ooit is begonnen op een zolderkamer is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk platform voor alle vacatures in de onderwijssectoren. Ook ondersteunen ze scholen en werkzoekenden met een vacaturebank, onderwijspool en mobiliteitsplatform om uitdagingen in het onderwijs via alle digitale media snel in te vullen.

In de eerste zes maanden van 2018 zijn er meer dan 11.000 vacatures geplaatst.

Op dit moment is MeesterBaan bezig zich door te ontwikkelen tot een onderwijsprofessional platform met naast vacatures, ook opleidingen en relevant onderwijsnieuws. Met een account kunnen kandidaten voortaan direct solliciteren op vacatures met een professioneel profiel, online en offline opleidingen boeken en interessant nieuws vinden. Het platform wordt ondersteund met de nieuwste technologiën voor een optimale matching.

MeesterBaan is actief in alle onderwijssectoren. De organisaties die vacatures plaatsen zijn scholen, huiswerkinstituten, onderwijsgerelateerde organisaties, uitzendorganisaties, opleidingen en bedrijven. Schoolbesturen kunnen meerdere schoollocaties aanmaken en iedere organisatie kan onbeperkt gebruikers toevoegen.

De komende jaren worden er veel vacatures verwacht in het onderwijs door de vergrijzing, werkdruk en te weinig nieuwe docenten. Er worden vanuit de overheid meerdere initatieven georganiseerd om meer mensen in het onderwijs te laten werken. Voor bepaalde vakgebieden zijn er grote tekorten. Samen met werkgeversorganisaties, gemeentes en onderwijsorganisaties denkt MeesterBaan mee aan oplossingen.