Paul Verdult

Brand manager Jaarbeurs Utrecht

De uitdaging ligt op dit moment in het opschalen en concreet implementeren van vernieuwende zorgtechnologie. Dat lukt alleen als we de ‘best practices’ boven tafel krijgen, die met elkaar delen en stoppen met steeds opnieuw het wiel uit te vinden.

Daarnaast speelt privacy een rol. Bijvoorbeeld op het gebied van sensortechnologie, waarbij patiënten op afstand in de gaten worden gehouden, of bij beeldbellen, een ontwikkeling die medische consulten op afstand mogelijk maakt en waardoor patiënten niet meer onnodig vaak naar het ziekenhuis hoeven.

Bij deze innovaties horen echter ook het inrichten van een efficiënte en veilige gegevensuitwisseling en opslag van data die voldoet aan de privacywetgeving. Complexe en omvangrijke uitdagingen die je gezamenlijk het hoofd moet bieden.  

Kennis delen staat aan de basis van vooruitgang. De vakbeurs Zorg & ICT faciliteert dan ook in de ontmoeting tussen de verschillende betrokken partijen. De afgelopen jaren zien we ook echt een groeiende behoefte aan een inhoudelijk programma, waarin kennis delen, inspiratie opdoen en samen ontwikkelingen verder brengen, centraal staan. Daarnaast blijft er natuurlijk ruimte voor het zien en ervaren van de laatste technologische ontwikkelingen en innovaties voor de zorg. 

De patiënt als vertrekpunt van innovatie, daar draait het allemaal om. Om dit te benadrukken laten wij tijdens het evenement ook zeker patiënten aan het woord. We zijn zelfs bezig met een idee waarbij we startups hun innovaties aan patiënten laten presenteren. Het thema van deze beurs is dan ook heel toepasselijk ‘ICT zorgt voor mensen’, dat kun je niet vaak genoeg benadrukken.  

Zorg & ICT is hét startpunt voor digitaal gedreven zorg. Het event Zorg & ICT is daarbij het jaarlijkse hoogtepunt voor actuele informatie, zichtbare innovatie, inspiratie en is de uitgelezen gelegenheid om kennis uit te wisselen en te netwerken met vakgenoten. Een bezoek aan de beurs is interessant voor directie en management, zorgprofessionals en ICT´ers die werkzaam zijn bij een zorginstelling. Zorg & ICT vindt plaats van dinsdag 17 t/m donderdag 19 april 2018 in Jaarbeurs, Utrecht. Meer informatie via www.zorg-en-ict.nl